Us Buorman Yn Tallinn

Us Buorman Yn Tallinn (onze buurman in Tallinn) is een theatrale video-installatie gebouwd in een oude Catalaanse ambulance waarin theatermakers Eelco Venema en Lourens van den Akker in de zomer van 2017 naar Tallinn reisden op zoek naar de Europese droom. Hun ervaringen en het verzamelde filmmateriaal vormen de basis voor de installatie. Ondersteund door visuals van VJ Frouke ten Velden en muzikant Hilbrandt ondergaat het publiek een Europese droomtrip.
Us Buorman Yn Tallinn zal te zien zijn op verschillende festivals in de zomer van 2018.

Us buorman publiciteitsbeeld

Tekst & concept: Eelco Venema & Lourens van den Akker Visuals: Frouke ten Velden Soundscape: Hilbrandt

So Happy Together

So Happy Together is een donkere keukenkomedie over het gehuwde stel Cas & Dorien. Het publiek krijgt een intieme inkijk in het wel en vooral wee van hun relatie. In een letterlijke strijd zoeken ze naar een manier om dichter bij elkaar te komen of juist los te laten. So Happy Together toont de absurde wereld van een ontspoorde relatie kan en stelt hardop de vraag of eeuwigdurende liefde überhaupt kan bestaan.

SO HAPPY TOGETHER speelde op het festival EXPLORE THE NORTH in Leeuwarden en in verschillende schouwburgen. Homsk speelde deze voorstelling als Satelyt van het theatergezelschap Tryater.

Tekst: Eelco Venema, Regie: Thomas van Ek, Spel: Marjolein Ley en Eelco Venema, Muziek: Douwe Dijkstra, Vormgeving: Sarah Nixon, Lichtontwerp: Sanne Hensen, Choreografie: Marleen Suurmeijer & Omar Smids jr., Productie: Kirsten Sterker, Techniek: Aart Laferte, Fotografie/film: Johanneke Dijkstra

Recensie So Happy Together Leeuwarder Courant ****

So Happy Together, Leeuwarden

Foto © Johanneke Dijkstra

Neem me in scenefoto

Neem me in, 2017, Festivals; foto © Andrea Hooijmans

Rooftop Memories

Rooftop Memories is ontwikkeld i.s.m. Tryater en Theater Bellevue en heeft in januari 2016 als lunchtheater gespeeld in Theater Bellevue in Amsterdam. Het is een surrealistische herinneringstrip door het hoofd van Cornelis P, een oudere man die rondscharrelt in een rommelig archief. In dat archief liggen al zijn herinneringen opgeslagen in de vorm van o.a. potjes traanvocht, knikkers, barbiepoppen en plastic zakjes met levenslucht. Terugkijkend op zijn leven confronteert hij zichzelf met zijn jongere zelf en dient er zich een pijnlijke wond aan in de vorm van een mooie jonge vrouw. Samen met deze personages reconstrueert hij zijn herinneringen in de hoop ze te kunnen ontstijgen.

Tekst Eelco Venema Regie Tatiana Pratley Spel Peer van der Berg, Ali Zijlstra en Eelco Venema Vormgeving Sarah Nixon Muziek Laurens van der Meulen Dramaturgie Inés Sauer

Recensie Rooftopmemories Volkskrant ****

Artikel reis Tallinn Leeuwarder Courant


Recensie So Happy Together Leeuwarder Courant ****

So Happy Together, Leeuwarden

Foto © Johanneke Dijkstra

Neem me in

Samen met regisseur Thomas van Ek maakte Eelco Venema deze solovoorstelling over een onzekere man die worstelt met zijn alwetende alter-ego, die zich manifesteert in een enorme spiegel. Een afspraakje met een vrouw, die hij nog nooit in het echt heeft gezien, maar waar hij wel verliefd op is, (of hoopt te kunnen zijn) zet alles op scherp. De vraag is of hij zichzelf weet te accepteren met al zijn tekortkomingen en zijn kwelgeest de baas kan zijn, om het leven aan te gaan.

NEEM ME IN is een co-productie van HOMSK en Illustere Figuren en heeft op diverse festivals gespeeld in Leeuwarden en Groningen. Concept & Regie Thomas van Ek Spel & Tekst Eelco Venema Techniek & Projectie Joachim Rümke

Rooftopmemories scenefoto

Rooftopmemories, 2016, Theater Bellevue; foto © Ben Duin